null
Oživení starých odrůd

Záchrana alejí a sadů

Zpět na menu zpracování
Pečená hrušková povidla z letních starých odrůd...

Na letních odrůdách hrušní, plných pestrých sladkých chutí, si pochutná každý milovník ovoce. Má to však jeden háček. Tyto odrůdy se nedají skladovat, a tak se stávají spíše chutí okamžiku. Abychom si ho co nejvíce uchovali, můžeme si z nich připravit výborná hrušková povidla, která i za chladných dní budou milou vzpomínkou na léto plné slunce a na hojnost ovoce.Povidla se nejlépe připravují z měkkých, dobře vyzrálých plodů, s vysokým obsahem cukru a jemnou, nekamenčitou dužninou. Pokud navíc vybereme odrůdy s výraznou chutí, nemůžeme udělat chybu. Nabízí se proto celá řada muškatelek, které, jak název napovídá, oplývají výrazným muškátovým aromatem.